I Love Paris Lindz Thinsy .truly.madely.deeply.

semua pasal aku :)

My photo
Paris, In my heart :)
im just being me when im with you sweets, not too worry :D

Tuesday, December 20, 2011

Wednesday, December 14, 2011

silap kamu bila berkata-kata ;D


ASSALAM ;)
.direct to the point okeh. 
 
memang la kalau kau single , 

ko bagai nak rak cerita pasal keburukan BENCINTA , 

hahaha! cuba ko BENCINTA satu hari nanti , 

kompom keluar la kata-kata pujangga mu di sebalik hubungan haramMU kawan! 

fikir-fikirkan dan selamat beramal dalam kata-katamu dulu kini and selamanya!

Monday, December 5, 2011

marah buat jiwa aku lebih tenang . harrrr ;D

naaaa , PEMARAH kan aku , ee bansi sia . 
haha susah bha kalau ndk marah, mcm xbesa nie. hehe.
aku nie agak pemarah kalau sudah tahan lama2, 
tpi kdg2 yg teda2 pun marah jua tue. WEIRD me!
hehe . tpi susah jua marah2 , krang urg di syg lari sudah. hehe.
maaf, saya cuma menjadi diri sendiri. 
bukan HYPOCRITE macam kau. ngahaha , 
abiss laa law sapa yg baca nie.( bukang kau ah)
lagi satu, jangan la buat saya MARAH :(

next story of me is SAMMY , saya amat merindui menyanyangi you :)
rindu pun masalah jua, aku sangat kuat merindui. maaf.
saya juga menjadi diri sendiri di sini.
seronok bukan kalau kena rindu? tpi shit , bikin sakit hati kalau tdk kena rindu.
ngeehehe ,. tpi aku YAKIN , kalau kita rindu urg itu , sbnarnya DYA juga rindu kita ;D
so sweetttttt , edehhh .... mluat sudah aku..
lagi dua , sentiasa la rindu saya , supaya saya rindu kamu balit. ;)

apart frm that,love is cinta. burhhhh KONON!
'please always know that I LOVE YOU more than anything else in the world ah'
itu kalau becinta2 la, tpi bila sudah sendirian, rasa mahu muntah nmpk words tue kn.
bikin useless saja. tapi bila rasa dicintai, SANGAT SERONOK. ;D

tQ kepada syg saya tue ;)



truly of my story,
;P

Saturday, December 3, 2011

aku.kau ..... hmmm dya !

'pk sal dya' . (gugur jantung ku tarus kawan) hmm its ok!

ada kesah di sebalik nukilan ;(

salam.
mungkin malam sebelum ini ada seperti malam ini, 
sungguh perit sangat ada rasa seperti malam itu.mereka bergaduh lagi.aku buntu maw buat apa lagi, 
aku hanya mampu halang mereka dari bersemuka malam ini.apa semua ini kamu pernah rasa? 
cukup bagi aku yang sudah menempuhnya. sakittttt... :(
AKU MENIPU SEBAB KAMU~! ;((((( 
aku cukup berdosa, mgkin untk kebaikan KITA.

aku sayang kamu :(
cukup menyanyangi kamu, tapi kamu begitu kah ?
jangan pentingkan diri tanpa HIRAUKAN perasaan kami :(

truly,
anak.

Friday, December 2, 2011

tQ , CYG .

BFF , tQ untuk pertemuan singkat okeh :) doamu untukKU sentiasa di carta HATI

B SYG.

Sunday, November 20, 2011

Saturday, October 22, 2011

MUKA SURAT BARU !

maaf , buku lama saya sudah koyak . 
saya sudah beli muka surat baru yang lebih saya sayangi dengan SEPENUH HATI saya! 
suhhh jauh jauh buku lama saya . kalau saya jumpa buku lama lagi , saya BAKAR LAJU2 . 
hahaha~! ceritanya , aku sedang belajar setia ;D

truly,madely,deeply
lindz

Thursday, October 20, 2011

hurm .

sedih.sakit hati.marah.kecewa.mengecewakan. maaf SYG ~!

Sunday, October 16, 2011

15:34pm , 16oct11

assalam ;D
hari nie aku agak 60% rajin skit buat report yang tergendala itu . haha~
maw share skit la picnya kan :) minta puji banal . hm . neh.


meja belajar ka meja makan nie ? ;D



hihi :)





haha laparnyaaa , and paling malas masak
alamatnya, makan nasi+kicap with cold water ;) hihi.


truly, linda .



Saturday, October 15, 2011

kami bai nie !

assalammualaikum .
en3 kali nie maw share skit pasl 15oct11 , 

(hihi banyak sangat dah nama team ku) 
kali nie KAMI BAI NIE :D 
naahh share skit gambal2 .






Monday, October 10, 2011

late comers :(

AZLINDA BINTI AZHAR!
always be late comers :(
today's my life begin with bad MONDAY :( 
early in the morning dah RECEIVED WARNING MAIL ! 
hurm , HR sent aku an email to warn me thar i am the late comers of the month! haha :( 
sedihnya ; bukan niatku untuk lambat tapi sudah terjadual dalam takdirku wahai HR :) forgive me .
TRAINEE's HABITUAL LATE ATTENDANCE. 

apakan dunia macam ini . sentiasa diselubungi dunia kemurungan. 
have nobody to story with,banyak beban yang pemberatnya mencecah ke tahap gaban aku pikul sendiri. terima kasih,masalah :( aku sangat bersyukur masalah muncul bersama aku, mengurangkan kebosanan ku tika sendiri . since , 'nasi sudah jadi bubur' , aku kena disiplinkan diri supaya tidak diusir dari menara hijau itu. haha :D WALHAL AKU CUMA TELAT DOANG! .
hmmm not in da mood : bye :(!

Sunday, October 9, 2011

hujung minggu :D

assalammualaikum .
hari ini aku ingin mencoret sedikit pengisian to my SAM² :)
ada sedikit cerita untuk di kongsi untuk kebaikan , bukan untuk di
jahat²kan hee :D.
DISCOVER THE BEAUTY OF ISLAM : iluvislam :)

|ADAB MENUNTUT ILMU |  
Dalam usaha kita untuk menuntut ilmu, seharusnya kita mengetahui dahulu betapa perlunya adab-adab sebelum menuntut ilmu.Perkara ini diperkuatkan lagi dengan kata-kata Ibnul Mubarak dalam sebuah kitab beliau:

"Aku memperlajari adab selama tiga puluh tahun 
dan aku mempelajari ilmu selama dua puluh tahun. 
Dan adalah mereka (ulama') mempelajari adab kemudian 
mempelajari ilmu" [Mansuah al Adab al Islamiah : 15]
Pada pandangan saya, perlunya adab dan ilmu boleh 
diumpamakan seperti 'adunan untuk membuat roti'. 
Adab diumpamakan seperti gandum dan ilmu diumpamakan seperti garam. 
Hendaklah kita memperbanyakkan gandum berbanding garam
namun nisbah tersebut haruslah sekata supaya 
gandum dan garam yang diadun sempurna nisbahnya. 
Dan ketahuilah, memperbanyakkan adab bersama ilmu
yang sedikit lebih baik daripada memperbanyakkan ilmu berbanding adab yang sedikit.


  • Niat yang ikhlas :)
Menuntut ilmu bukan untuk lulus dalam perperiksaaan, untuk mendapat kerja yang bagus,untuk dikatakan orang yang bijak atau pelbagai lagi niat yang lain melainkan hanya kerana Allah SWT. 

  • Beradab dengan orang yang memberi ilmu :)
 Sebagai penuntut, adab-adab ini haruslah disesuaikan mengikut situasi. Janganlah kita terlalu menghormatinya sehinggakan mengakui kesilapan yang guru itu lakukan dan janganlah juga kita terlalu memperlecehkan sehingga guru itu tidak ikhlas dalam memberi ilmu kepada kita. Hormatnya kita akan guru berubah mengikut situasi dimana hormatnya seorang kanak-kanak tadika dengan gurunya berbeza dengan hormatnya mahasiswa dengan pensyarah.

  • Bersabar dalam menuntut ilmu :)

Imam Syafie pernah berkata:

"Tidak diperolehi ilmu kecuali dengan bersabar atas kesengsaraan." 
[Kitab Muntalaqat Talib al Ilmi, Husin Ya'cob, m/s: 237 ]

  • Tulis setiap yang dipelajari

Sahabat Rasulullah SAW sendiri menulis jika ingin menuntut ilmu, 
adakah kita lebih baik dari mereka dengan tidak menulis apa yang dipelajari?

  • Rendah diri

Imam Ahmad bin Hambal berkata:
"Kami diperintahkan supaya tawadhu' (rendah diri) 
kepada siapa yang kami pelajari ilmu daripadanya." 
[Kitab Muntalaqat Talib al Ilmi, Husin Ya'cob, m/s 274]

  • Menjauhi dari kenyang yang berlebihan

Ibn Jama'ah berkata:
"Sebesar-besar perkara yang menolong seorang penuntut ilmu dengan 
kefahaman dan tidak rasa jemu adalah makan sekadarnya daripada makan yang halal." 
[Kitab Fadhlu al Ilmi wa Adab Talabihi, m/s 222]

  • Tidur yang sedikit

Firman Allah SWT yang bermaksud:
"Sesungguhnya orang-orang yang bertakwa berada di dalam taman-taman (syurga) dan mata air, mereka mengambil apa yang diberikan Tuhan kepada mereka. Sesungguhnya mereka sebelum itu (di dunia) adalah orang-orang yang berbuat baik; mereka sedikit sekali tidur di waktu malam dan pada akhir malam mereka meminta ampun (kepada Allah SWT)." 
[Az Zariyat 51 : 15 – 18]

  • Kurangkan berkata-kata yang tidak menfaat

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:
"Sesiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, 
maka bercakaplah dengan perkataan yang baik ataupun diam." 
[HR Bukhari dan Muslim]


Tiada adab yang lebih sempurna melainkan kita mengikuti adab Rasulullah SAW
dan adab mereka yang segenarasi dengan Rasulullah SAW (sahabat),
generasi setelahnya (tabi'in) kemudian setelahnya (tabi' tabi'in).

iluvislam :) menasihati para pembaca sekalian
agar dalam usaha kita untuk menuntut ilmu agama,
seharusnya memperbanyakkan adab-adab dalam menuntut ilmu.
Namun adab-adab tersebut seharusnya jangan terlalu 'fanatik'
sehinggakan memperbetulkan apa yang salah dari mereka yang kita hormati.
Manakah yang kalian lebih cintai sama ada pemberi ilmu atau kebenaran?
Dan kebenaran itu juga seharusnya dengan ilmu.

 ***
the end





 truly , linda

Wednesday, October 5, 2011

5oct11.03:13am.

bila kau pergi jauh ingatlah aku,
bila ku di sampingmu peluk tubuhku.
bila kau rindu aku panggil namaku,
ku datang menemui mu.kau pelengkap hidupku :)
anataga inakute sabishidesu , my sai :(

bangun :|

  • jam menunjukkan 11.15pm :) good morning lindaaaaa :D haha . 
  • seperti orang baru bangun pagi yah. 
  • alkisahnya , pulang kerja (praktikal jak pun) tadi around jm6 lebih , then  terus2 jak baring atas lantai . 
  • mom ask me to go to my room bekoz paning uda kali nmpk aku menggeliat2 atas lantai 
  • haha. jadi aku pun naik la p bilik dengan baju kurungku (belum mandi) ..
  • haha until la jam11.15pm bru aku tersedar dari lamunAn itu .
  • aku pun mandi then makan nasi + telur . 
  • huhu sadap eh, then terus menerusss ONLINE dohh... 
  • nah sehingga la ke jam ini 12.45pm .

truly,madely,deeply . linda

-.+

Tuesday, October 4, 2011

salam rabu , hari kokum HAHA ~

assalammualaikum pembuka bicara:)

wahh hari nie aku bawa momom p opis, 
breakfast dgn Kak Sofia and Kak Nori . 

mggu nie agak free kerna supervisor aku hntar p ki-il , untuk kursus .. 
hahaha aku hntar kunun ah ??? my superb jalan2 p ki-il ada hal la tue.. 
alhamdullilah :) haha~ 
tu la dapat post macam2 n berBLOG dengan si Sam-Sam :) muah miss u sam2 .
Agak keterlaluan juga hari ini aku terjumpa semula 
FACEBOOK MANUSIA LAKNAT INI 
Jasmine Slalu Hepi  benci eh !! 
apa gak hal dia sampai maw kutuk2 macm tue, 
MASYa-ALLAH . 
dia buat aku berdosa lagi kerna terkeluar kata2 kurg enak didengar telinga saya :)

***
beralih ke cerita dongeng lain , maw cerita tentang report saya .
sangat malas sudah maw wrote on my report . bengong betul.
brapa mggu uda postpond postpond saja . 


hmmmm nasib superb busy layan kerja law x , kena nilai jua aku buruk2 nnt :)) hihi .
nyway, selamat berKOKUM adek2 . 
saya mahu pergi dulu buat milo + nespray , kasih mengantuk ini mata :)

**
satu lagi sebelum last but not least . haha .

saya mahu JOIN MSP okeh !!!
jangan lepaskan peluang . haha ~!

truly,madely,deeply :D


Sunday, October 2, 2011

memori tercipta :)



huhu . entry kali ini sedikit sahaja photo yang mampu di muat turun .
tunggu entry seterusnya yah sayangsayang.
jangan sedih jika anda tiada dalam entry ini 
kerna bukan saya lupa tapi tidak ada dalam koleksi setakat ini, 
sedang dalam usaha membongkar folderfolder lama. :) 
sayasangatsayangsahabatsaya :)



nah ceritera cinta kami bermula di sini :D


bermula dengan sayang saya 

sujiee kimo . lindz ferrero thinslice

di saat gilaa gilaa :D


cinta saya selamanya :)



go eXPlorace go ~!


semua happy kalau take picture :) hihi ~

BERGADUH ? ~! TIDAK SAH . hehe love you both :)

weh cintaaa gelapku :)


 sherry . amy . linda

 our blog :~



MY P.A :)

ini auwanyak :)

di saat semua berKEPARAT :) hihi ..


 
 
 
truly , linda
 
 

Wednesday, September 28, 2011

hari raya di RUMAH HIJAU :)



SE-awal jam8,27th Sept . Sir Melvin sudah visit we all di SBO/PCSB . 
tanx Sir atas KE-sporting-AN anda :)





 c Adi n c Kakak




c Kakak akan rindu c Adik selepas nie :( 
semoga jumpa lagi Adi AISHAH!




 pandangan Atas Booth HARI RAYA :D di awal pagi :) 
belum ramai lagi datang .




semua orang mulai menyerbu :D



 MAKAN.MINUM.KENYANG ~



 NAH~ ada lagi POTRET bersama c ADI :)




 WUWU~ mummy muda bhaa nieeee :) SIS NORIMAH HJ SALIM .

p/s : SOFIA KAMIN , where your picture nie ? 
haha~ waiting from tue na from c CANON !


 zas zas zass~~~


 jemputan V.I.P (very important person) nie , haha~!
dari kiri : kak Yana , Ros , c ATIE SOFIAN :)



jeng3 , bos besar datang . our CM is coming :) 
welcome to SBO/PCSB .



 hiburan di waktu momom :)



 andui bha , besar sikit la pic durg nie kan . sangat sporting bha :) 
besh experience with you all :)
~
kak rina.kak ros.kak terry.kak norimah



 duit raya mariiii dari CM Sabah :)



keberangkatan pulang CM ;)




nah berakhir sudah juadah raya kita hari ini , semoga hari raya di tahun hadapan lebih meriah dari sebelumnya.mohon kemaafan yang terakhir sempena syawal terakhir ini :) harap salah dan silap sebelum,semasa dan selepas di maafkan se-A.S.A.P. yah .. haha~! nantikan epilog seterusnya dengan meniti titian usang di blog saya . 

truly, linda .